GAIA Sorozat

Jobb hangtisztaság és nyitottság a padlón álló hangszórókhoz.

BEVEZETÉS

GAIA
a hangfal izolátor

A GAIA izolátorok elegáns, esztergált sötét króm fémházba integrált akusztikus szigetelő elemekből állnak,. Az IsoAcoustics szabadalmait tartalmazó GAIA talpak nagyfokú elcsatolást biztosítanak a környezettől. Megakadályozzák az oldalirányú mozgásokat és a hangfalak káros rezonanciáját, ezzel biztosítva az ideális hallgatási poziciót. Lecsökken a padló kemény felületről történő akusztikus visszaverődés is, ami a hangkép tisztulását és növekvő transzparenciáját eredményezi. A GAIA izolátorok használata olyan, eddig ismeretlen mélységeit tárják fel hansugárzójának, amit még ez idáig nem hallott.

TERMÉKEK

GAIA I

Olyan padlón álló hangszórókhoz és mélysugárzókhoz, amelyek egyenkénti súlya 100 kg vagy kevesebb.

Méret
2.5” / 62mm (W) x 1.9” / 49mm (H)
Összekötő menetes szár
M8-1.25, M12-1.25, ¼”-20

GAIA II

Olyan padlón álló hangszórókhoz és mélysugárzókhoz, amelyek egyenkénti súlya 55 kg vagy kevesebb

Méret
2” / 51 mm (W) x 1.7” / 43 mm (H)
Összekötő menetes szár
>M6-1.0, M8-1.25 and ¼”-20

GAIA III

Olyan padlón álló hangszórókhoz és mélysugárzókhoz, amelyek egyenkénti súlya 32 kg vagy kevesebb.

Méret
1.7” / 43mm (W) x 1.5” 39mm (H)
Összekötő menetes szár
M6-1.0, M8-1.25 and ¼”-20

TELEPÍTÉS

Hogyan kell telepíteni
GAIA izolátor talpakat

Az optimális eredményt akkor érheti el, ha a GAIA izolátorokata logóval a hallgatási pozíció felé fordítja, vagy 180 fokkal elforgatva állítja be. Emelje fel és helyezze a hangszórókat a helyükre, mivel a GAIA alsó szigetelő talpa hozzátapadhat a  tartófelülethez.

A GAIA talpak a meglévő tüskék vagy lábak helyére, a hangszóró vagy a mélynyomó aljába csavarhatóak be. A hansugárzó alján rögzített GAIA izolátorok stabil kapcsolatot biztosítanak a hangsugárzó és a padló között. A kétoldali stabil és fix csatlakozás következtében az összes keletkező káros energiát és rezgést a GAIA belső leválasztója kezeli.

A GAIA I szett tartalmaz 4-4 db M8-1.25, M12-1.25 és ¼ ”-20 méretű menetes adaptert. Alternatív menetméret -adapterek rendelhetőek az IsoAcoustics forgalmazóin keresztül.

Ajánlott alkalmazás

Termék választó kalkulátor

Intelligens online programunkban megkeresheti az ön rendszeréhez legoptimálisabb izolációs eszközt.

TECHNOLÓGIA

Szabadalmaztatott rezgés csillapító technológia

Ismerje meg technológiánkat és a mögött álló tudományt.

Díjak + Vélemények

vásárlói visszajelzés

Opcionális extrák

Szőnyeg-alátétek

A szőnyegen való stabil elhelyezéshez tervezett opcionális szőnyeg-alátétek a GAIA izolátorokat kiegészítve, biztosítják a puhább és vastagabb szőnyegpadlókon is a stabilitást és a hangzás javulását.

B&W lemezadapter

A B&W lemez adapter lehetővé teszi a GAIA I használatát a Bowers & Wilkins Nautilus és Diamond sorozatú hangszóróihoz. A golyós görgők eltávolítása után a felhelyezett lemezadapter már lehetővé teszi a GAIA I csatlakoztatását .

B&W D3 lemezadapter

A B&W D3 lemezadapter felhelyezése a B&W D3 hangszórók számára is biztosítja a GAIA izolátorok használatát.

M12 Vanity sapka (Sopra Cap)

Az M12 Vanity Cap egy dekoratív sapka, amely a hangszóró aljára helyezhető, és a GAIA hangszóró izolátorok M12 –es csavaradapteréhez rögzíthető.

GYIK

A rezgés csillapítás minden típusú padlón hatékony, minimálisra csökkenti a szerkezetből származó rezgéseket, és megakadályozza a rezgések visszaverődését a tartófelületről. Általános tévhit, hogy a kemény betonpadlók esetében nincs szükség izolációra, de a rezgések visszaverődnek a szilárd betonpadlóról, és intenzíven terjednek benne. Vastagabb szőnyegeken a kívánt csatlakozás eléréséhez szőnyeg-alátétek használata szükséges mind a GAIA mind a GAIA Titan alkalmazásánál.

A GAIA modellt a támasztott súly alapján kell kiválasztani. Az általunk beállított súlykorlátok az eszköz teljesítménygörbéjén alapulnak. A GAIA jól működik a megadott súlyhatárokig, de ha a hangfalunk súlya eléri a súlyhatár 90% -át, akkor javasoljuk a következő méret használatát az optimális eredmény elérése érdekében. Nem javasoljuk a GAIA vagy GAIA-TITAN súlyhatárainak túllépését. A súlyhatár mindig egy szettre (4 db) vonatkozik.

Optimális eredményt akkor érheti el, ha a GAIA leválasztókat a logóval előre nézve, a hangszórók irányával összhangban helyezük el. Alternatív megoldásként 180 fokkal elforgathatók a hátsó oldal felé. Az izolátorok irányítottak, és úgy vannak kialakítva, hogy azonosak legyenek a hangfalakban keletkező rezgések irányával. Az IsoAcoustics logó iránya nem számít, ha lemezjátszóknál vagy más audio komponenseknél használják.

A legjobb eredményt ebben az esetben is akkor érjük el, ha a GAIA talpakat előre néző irányba állítottuk, összhangban a hallgatási pozícióval.

A GAIA és a GAIA-TITAN leválasztók menetes adapterekkel rendelkeznek a 3 leggyakoribb menetmérethez, ezek találhatóak a hangszórók többségénél. A mellékelt menetadapter -méretek a következők:

  • GAIA III – M6-1.0, M8-1.25 and ¼”-20
  • GAIA II – M6-1.0, M8-1.25, ¼”-20
  • GAIA I – M8-1.25, M12-1.25, ¼”-20
  • GAIA-TITAN Theis – M8-1.25, M14-2.0, ½”-13
  • GAIA-TITAN Rhea – M8-1.25, M14-2.0, ½”-13
  • GAIA-TITAN Cronos – M10-1.5, M14-2.0, ½”-13

Az IsoAcoustics forgalmazóin keresztül sokféle alternatív menetméret áll rendelkezésre.

A GAIA izolátor szettek a 3 leggyakoribb menetmérettel érkeznek. Ha más méretűre van szüksége, akkor megrendelheti azokat az Iso-Acoustics disztribútornál vagy  viszonteladónál.

Ha a hangszórók nem rendelkeznek csavaros rögzítési pontokkal, akkor a GAIA  izolátorok használata nem ajánlott. Ebben az esetben igen jó alternatíva az OREA sorozat valamelyik tagja a súlyhatárnak megfelelően.

Menetes betétek a legtöbb hardverboltban kaphatók és telepíthetők is sokféle hangszóró aljába, de ez általában nem ajánlott a hangszóró károsodásának veszélye miatt. Ha  mégis modifikálják a hagfalak talpát, akkor már nincsen akadálya a GAIA izolátorok használatának.

A GAIA sorozatú termékek felszerelése szoros rögzítéssel történik a hangszórók vagy komponensek aljában. A hangszóróval vagy komponenssel való fix kapcsolat előnye, hogy a keletkezett összes energiát a GAIA belső rezgéscsillapítói kezelhetik. Ennek hallható előnye  van más termékeinkhez képest, amelyek a hangszóró alját csak az izolátor felületével fogják.

Javasoljuk először a hangfalak ideális helyének a beállítását és csak utána a GAIA felhelyezését. Amennyiben ez nem lehetséges, úgy sima padlón valamilyen csúsztatható alátét lap  vagy padlószönyegen bútor láb, görgő használata javasolt.

Igen. Vastagabb szőnyegekhez javasoljuk az optimális hatás érdekében a GAIA szőnyeg-adapterek használatát, így a GAIA izolátorok szilárd felülethez tudnak csatlakozni.

  1. Válassza ki a megfelelő menetes csapot a hangszórókhoz, rögzítse a GAIA talpban és húzza meg a mellékelt csavarkulccsal.
  2. Rakja fel a rögzítő anyát és húzza meg kézzel a GAIA talppal szemben.
  3. Helyezze el a rögzítőanyát a felső menetes részen.
  4. Csavarja be a csapokat a hangszóróba (legalább 4 teljes fordulat), igazítsa a logót a hallgatási pozícióhoz, és húzza meg a rögzítő anyát a hangszóró alján.

Nem javasoljuk a megadott súlyhatár túllépését. A súlyhatárokat a teljesítménygörbe alapján az optimális hatás érdekében határoztuk meg, nem pedig az alapján, hogy mennyi súlyt képesek elviselni. A GAIA teljesítménye még mindig erős a súlyhatárnál, de gyorsan csökken ezen súly felett. Ha a hangszórók súlya eléri a súlyhatár 90% -át, akkor a legjobb eredmény érdekében javasoljuk egy nagyobb GAIA modell használatát.

Kérjük, kattintson ide a menetes adapter és a hangszóró vagy a mélynyomó menetének meghatározásához.

A GAIA Isolator minden modellje 3 általános menetméretet tartalmaz. Ha ezek egyike sem felel meg az Ön igényeinek, sok más méret is rendelkezésre áll az országos disztribútoron keresztül.

A GAIA -hoz tartozó menetes adapterek a következők:

A GAIA I tartalmazza az M12-1.25, M8-1.25 és 1/4 ”-20 értékeket

A GAIA II tartalmazza az M8-1.25, az M6-1.0 és az 1/4 ”-20         

A GAIA III tartalmazza az M8-1.25, az M6-1.0 és az 1/4 ”-20

Kattintson ide az adapter és a hangszóró vagy a mélysugárzó szálméretének meghatározásáról szóló további információkért.

Ha a hangszórókat az állványokhoz rögzítik, akkor általában egy rendszerként működnek.  A GAIA sorozatot ajánlott a padlóra szerelni.

Ha a hangszórók az állvány tetején nyugszanak, akkor javasoljuk a hangszóró és az állvány közötti elcsatolást. Ebben az esetben az OREA sorozat megfelelő típusa nagyszerű lehetőséget biztosít.

Find an IsoAcoustics dealer near you

Please select Product type:

Find an IsoAcoustics dealer near you

Please select your location:

Find an IsoAcoustics dealer near you

Please select your location: